Barn og musikk: Hvorfor tidlig musikk gjør det bra for hjernen

Enten opptaker, gitar eller piano – mange barn lærer et instrument tidlig. Og det er en god ting. Fordi musikk ikke bare er bra for sjelen, har det også en positiv effekt på hjernens utvikling. Barnene kan lytte bedre, er mer oppmerksomme og mindre hyperaktive. Selv med ADHD og dysleksi, kan musikalsk trening hjelpe. I tillegg: De positive effektene av tidlig musikk gjør siste til alderdom.

Musikk spiller en viktig rolle i nesten alle menneskelige kulturer. Og det er ikke rart. Fordi harmoniske lyder påvirker vårt humør og følelser, kan musikken oppmuntre oss eller hjelpe til med å slappe av og til og med i livmorene reagerer vi på musikk. Helse har også en positiv effekt på både å synge og høre på musikk: det styrker hjertet og blodkarene og senker blodtrykket.

Nye nerveforbindelser i hjernen

Å lage musikk har også en positiv effekt på hjernen vår. Studier viser at etter en kort praksisperiode forekommer de første endringene. Spillet på fiolin, for eksempel, skaper nye nerveforbindelser, som gradvis danner et fint nettverk i hjernen. Dette forenkler læring og kan styrke minnet.Effektene er imidlertid enda sterkere hvis vi lærer et instrument som barn. Studier viser for eksempel at tidlig musikk gjør styrker hjernenes områder som koordinerer våre bevegelser og kontrollkonsentrasjon. Selv områder som er ansvarlige for læring og minne eller som behandler følelser og motivasjon drar nytte av tidlig musikkopplæring. Gjentatt praksis fremmer også selvdisiplin, styrker selvtillit, og kan til og med forbedre talebehandling og oppmerksomhet.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70